Književnost

  • Knjiga - Bog i ja: 1 na 1

    Što u stvari želim postići s ovom knjigom? Želim u vama čitateljima probuditi svijest, otvoriti oči i kroz određene natuknice pokazati kako, i na koji sam način osobno uspio otvoriti svoje isprljano srce i dušu. Pišući posljednje rečenice knjige doista sam pustio suzu jer mi je bilo žao što se odvajam od Boga, makar na ovaj način kojim sam intimno komunicirao s Ocem kroz godinu i pol dana. Ako nakon čitanja, barem jednu osobu uspijem potaknuti na razmišljanje, moja misija je uspješna.

 

Iskustvo čine: koračani, pretrčani i propuzani kilometri na beskonačnim životnim stazama. Možda se moje noge još nisu toliko umorile, niti su me silne godine pritisnule, ali život me sebično natjerao da odrastam brže nego što je predviđeno u nekom zamišljenom vremenskom periodu. Nisam mudrac, niti govornik koji osvaja radoznale mase ljudi, govoreći im ono što žele čuti. Samo sam jedna obična staklena boca, na kojoj se sakupljala prašina u zabačenom i prašnjavom podrumu.

Punjena pjenom koja se konstantno množi, zatvorena sa čepom veličine kažiprsta. Ostala su samo dva izlaza: da staklena boca pukne od pritiska unutarnje mase, a možda i od vanjskih utjecaja i promjena, ili da je odlučim odčepiti i pustiti glas. Odlučio sam se za ovu drugu opciju, možda čak i pogubniju za mene. Ali jače je od mene, želim pustiti glas, želim reći svoju verziju priče. Svjestan da ću se zavaditi sa neistomišljenicima kojih vjerovatno ima jako mnogo. Svjestan da prkosim vremenu u kojem živim, ali isto tako svjestan da sam muškarac koji umije da pokaže svoju petlju, bez straha i stida.

Stupite u kontakt